Ove sedmice, od 10.-13.12.2020. održaće se Evropsko prvenstvo za seniore u olimpijskim kategorijama i Evropko kadetsko prvenstvo u taekwondo-u u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Nakon teške sezone, bez mogućnosti odlaska na takmičenja usljed pandemije koja je zadesila cijeli svijet naši reprezentativci će uz pomoć Ministarstva sporta i mladih i Taekwondo saveza Crne Gore konačno imati priliku da predstave svoju zemlju na Evropskom prvenstvu.

Na Evropskom prvenstvu za seniore u olimpijskim kategorijama Crnu Goru će 10. i 11.12. u Sarajevu predstaviti takmičari: Teodora Mitrović u kategoriji -67kg, Zinedin Bećović u kategoriji -68kg, Jelena Peruničić u kategoriji -49kg, Vasilije Peruničić u kategoriji -80kg i Arbon Zekaj u kategoriji -58kg u pratnji trenera seniorske reprezentacije g-dina Balše Radunovića.

Na Evropskom prvenstvu za kadete Crnu Goru će 12. i 13.12. u Sarajevu predstaviti takmičari: Anđela Berišaj u kategoriji +59kg, Ognjen Komatina u kategoriji -53kg, Vasilije Nestorović u kategoriji -41kg, Sara Kraja u kategoriji -55kg, Merisa Malokraja u kategoriji -51kg, Stevan Vuletić u kategoriji +65kg, Benan Jusufgjokaj u kategoriji -37kg, Amra Dushku u kategoriji -59kg i Arta Ismailaga u kategoriji -37kg u pratnji sportskog direktora g-dina Fikreta Dushkua i trenera kadetske reprezentacije g-dina Vlada Stanišića.

Uz sigurnost da će svoju zemlju dostojno predstaviti,našim takmičarima i trenerima želimo puno sreće i zdravlja na predstojećem takmičenju.

Taekwondo savez Crne Gore